Hela anledningen till att jag börjar blogga är främst kring en viktig punkt i mitt egna liv och det är ekonomi.

Hur samhället ser på ekonomi och vart jag anser att vår ekonomi i Sverige är på väg. Även om vi numera har en högkonjunktur så märker man inte det och de flesta som bor i Sverige är tyvärr idioter när det gäller ekonomi med en förkärlek för att låta andra betala och att inte själva behöva ta ansvar över deras egna liv.

En sak som väldigt många missar är att även om vi har en välfärdsstat så är det inte alltid en garant för att du kommer få hjälp när det väl krisar och det gäller faktiskt att ha ett eget sparande undanlagt för att klara av den där hemska perioden som kommer i alla människors liv.

 

De flesta har missat eller så har de inte brytt sig om det faktum att det idag på de flesta storbanker knappt existerar något som heter ränta om det nu inte gäller lån du tagit och ska betala tillbaka till banken.

Ditt sparkonto har 0 % eller som högst 0,5 % vilket om du kan använda en miniräknare ger en del ören per år men inte mycket mer än så.  Det jag vill börja med att tipsa om är en sida som tar upp olika typer av sparkonton som erbjuder en högre ränta även om de kanske inte är täckta av insättningsgarantin.

Jag anser att man ska spara runt 30 % av sin årliga inkomst efter skatt för att man ska kunna vara säker på att man har pengar den dagen man blir gammal, sjuk eller arbetslös.  Ännu bättre blir det självklart om man även investerar en del av pengarna i aktier eller fonder men det tar vi i nästa inlägg.

Länk

Bästasparkontot.com